Grožđe, vino, rakija, stari zanati, suveniri…


U četvrtak u Topoli počinje 50. Oplenačka berba koja će trajati do nedelje, 13. oktobra. Ovu manifestaciju Šumadinci jednostavno zovu “Vašar u Topoli”. Istovremeno će biti održan i Sajam narodnog stvaralaštva Srbije.


Program:  link

Подели

 

U organizaciji opštine Topola i Turističke organizacije ''Oplenac'' Topola od 10. -13.oktobra 2013 godine održaće se 50. po redu Oplenačka berba grožđa i 41.Sabor narodnog stvaralašta Srbije.

Manifestacija tradicionalno počinje pucanjem i topa ''aberdara'' i nastavlja druženjem uz pesmu,igru, a sve u čast grožđa i vina.Tih dana Topola postaje mesto u koje se sa svih strana ''sliju'' desetine hiljada turista i posetilaca koje tri dana slave berbu grožđa i degustriraju nadaleko čuvena oplenačka vina.

Po značaju koji zauzima i kategoriji takvih manifestacija Oplenačka berba je u rangu 5 najznačajnijih i najposećenijih u Srbiji. Topolu u danima trajanja manifestacije,Oplenačke berbe i Sabora narodnog stvaralaštva Srbije, poseti preko 150.000 posetilaca.
Na Vinskom trgu i u Vinskoj ulici postavlja se preko 100 etno štandova sa prebogatom ponudom,voća, vina, rakija , domaće radinosti, suvenira i starih zanata.

Cela vest: link

Подели

Preuzmite program - link

Подели

Подели

Језик / Language