Свој раскошан глас са публиком је вечерас, са позорнице Винског трга, поделила Јелена Томашевић.

Подели

После наступа младих певачких група, у Карађорђевој касарни одржана је трибина „О чему све сазнајемо певајући традиционалне песме“ на којој је модератор била др Јелена Јовановић. Разговор на тему отворио је бројна питања везана за традицију и њено стављање у временске оквире, размену искустава, размишљања и идеја које проистичу из праксе традиционалног народног певања као и популаризацију народног певања.

Подели

14633669 639717582877365 7461921332177106579 oПосетиоци су могли да прате Сусрете младих певачких група, који се организују по шести пут. На позорници Винског трга наступили су: Мушка и женска певачка група КУД „Опленац“ из Тополе, Мушка певачка група „Студенац“ из Крагујевца, Певачка група Фолклорног ансамбла „Сплет“ из Новог Сада и Мушка певачка група КУД „Абрашевић“ из Краљева.

Подели

Заменик председника општине, др Горан Ђорђевић и помоћник председника Рајка Митровић, уручили су на бини винског трга награде за најлепшу песму о вину и љубави, најаутентичнији сувенир, очување старих заната, сталност и најкомплетније представљање, као и за најбоље радове ученика основних школа.

Подели

Неколико хиљада махом младих посетилаца уживало је вечерас на Опленцу уз музику и песму групе Лексингтон.

Подели
Још чланака...

Језик / Language